Szirmok

Köszönöm, hogy apró szirmaimat észrevetted... Ruder Jana írásai

 

a_v.jpg

 

 

Napok óta esik. Tipikus nemszeretem’  idő. Sehol sem látszik  a nap, madárdal nincs, hűvös van és fúj a szél.

Begubózom a lakásba, pedig a kert kiabál. A tegnapelőtt vásárolt virágok is arra várakoznak, hogy végre a helyükre kerüljenek a balkonládákba, és a már ezer éves megkopott  ablakokat díszítve,  jó hangulatot varázsoljak körénk…

Vadász kutyánk  is unja már, hogy nem játszunk. Cicáinknak sem ez az idő a legmegfelelőbb a lustizásra. Én is lustálkodom. Ebéd  van, bőséges, s  bár lenne mit tenni bent is, ma vasárnapot tartunk.  

Reggel, bekapcsoltam a világ felé nyíló ablakot- s  szép elektronikus képeslap köszöntött anyák napján, Danitól érkezett. Janek is telefonált és kívánta a boldog anyák napját. Mosolygok..., hát nem felejtették el, pedig mindegyiknek ezernyi dolga van a fővárosban.  Jólesik a figyelmük…   Sosem felejtették még el... mégis. 

Ma csak emlékezem… Nem indultam el… a  távolabbra levő temetőbe, ahol Anyukám és Édeském  pihen.  Majd egy másik napon…  

Ebéd után,  éppen mosogatok a konyhában, amikor csengetnek. Egyáltalán nem örültem neki, amikor megszólalt a csengő,….  a férjem kiment,  jelezte, hogy engem keresnek. nem voltam boldog, mert most nem akartam munkával foglalkozni. Ma nem.   De ha keresnek… hát mit tehetek…. indulok a kapuhoz.  Éppen nem esett  az eső, olyan intenzíven.   Ismerős leányzó csengetett. Hú, de megnőtt, már vagy hat éve nem láttam, pedig a szomszéd településen él. Dani fiammal jártak általános iskolába.    Pompás virágcsokrot és egy cserepes orchideát  tartott  a kezében.  Felém nyújtotta … „Én vagyok most a futárszolgálat- Dani és Janek megbízásából. Kívánnak boldog anyák napját."

Már jöttek is a könnyeim….

Erőt vettem magamon és invitáltam be a házba,  de sietett.  Az előtérbe   lépve, megeredtek a könnyeim.  Arra  gondoltam , milyen jó az Isten. Megengedte, hogy anya legyek. Nagyon büszke és  boldog édesanya…

 

 2014. 05. 04.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 73
Heti: 345
Havi: 3 396
Össz.: 589 349

Látogatottság növelés
Oldal: 120. Ebéd után...
Szirmok - © 2008 - 2021 - rojtok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »