Szirmok

Köszönöm, hogy apró szirmaimat észrevetted... Ruder Jana írásai

 

  http://www.hadisir.hu/hadisir-nyilvantarto

nagyapam.jpg

 

 Nagyapám  ( 1910. 09. 10  Sávoly  - 1942. 08. 16. Korotojak ) 

 

Ha visszamehetnék  az időben,  ugyanúgy  maradna minden...

  Az éjszakákat követnék a nappalok és a folyók  folyásiránya sem változna. A szivárványszínek is éppúgy simulnának egymáshoz  esős, napsütötte  délutánon,  a fák   ágai  mint  mindig, kapaszkodnának a fény felé. Éppen úgy sokasodnának a betonházak, s a kivágott erdők sikoltását is  hallhatnánk…   Nem  kapálhatnám ki  a háborúba vezetett utak szegélyét,  a fegyvereket sem lennék képes megsemmisíteni, bármennyire szeretném.   Akik  már elmentek,  azokat nem hozhatnám vissza. A Holdra  utazást se tehetném korábbi időkre.                      

Okos telefonjainkon, akkor is  csak az élőkkel beszélgethetnénk...  ha visszamehetnék...Nem változna meg  a napfelkelte, a nyugatról érkező nagy felhők is mindig hoznának egy kis esőt. A temetőkben esténként világítanának a mécsesek, a hóvirág is tavasszal bújna ki a hó alól, s a katicabogaraknak  hét pettye lenne, mint mindig.

 A máriatövis virágát is  ugyanúgy csodálnám, ahogy  a csillagok pislogását is esténként. Továbbra is  zakatolna a vonat és  az égen szálló vasmadarak sem lennének kevesebben.  Nem tudnám meggyógyítani a betegeket,  hisz nem vagyok orvos, és  sajnos nem tudnék munkahelyeket  sem teremteni,  s a görbülő hátakat kiegyenesíteni.   Az éhezőknek  nem  lennék képes kenyeret adni, s a hajléktalannak sem  az áhított szállást…

A futóvirágok sem  növekednének gyorsabban, a szőlőt  sem télen szednénk. Születés és elmúlás között  ugyanolyan lenne az ég, mint ahogy mindig is volt.   Annyi mindent felsorolhatnék... Nem változna semmi. Minden úgy maradna , ahogyan eddig volt.   A természetben zajló folyamatok,...  a történelem.  Nem történnének csodák.

Mégis, mindennek tudatában is,  mennék...utaznék ... vissza az időben.                      

Csak egy rövid időre, hogy bepótoljak valami nagyon fontosat,  ami kimaradt az életemből. 

 Ami lelkem rugójáról lehántolná a rozsdát... 

 Csak egy ölelés...

 Helyette ma is... két gyertya ég...

 

 

2014. augusztus 16.

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 167
Heti: 425
Havi: 3 476
Össz.: 589 429

Látogatottság növelés
Oldal: 134. Ha visszamehetnék...
Szirmok - © 2008 - 2021 - rojtok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »